Duurzaam werken met RAI.

Je kunt niet om duurzaamheid heen als je in de gezondheidszorg werkt! Je kunt duurzaam werken met RAI!

RAI op Texel.

Ik was vandaag op Texel bij mijn collega’s van Omring. Om te praten over RAI. Hoe het werken met RAI gaat en waar nog uitdagingen liggen. Mooi om zulke bevlogen en nieuwsgierige collega’s te hebben!

RAI in het meest duurzame verpleeghuis van Nederland.

Op Texel bezit Omring nu 4 locaties waar RAI intramuraal wordt gebruikt. Wens is om een nieuwe locatie te bouwen tot het meest duurzame verpleeghuis van Nederland. Op Texel komen alle ingrediënten van duurzaamheid bij elkaar. Om zo actief te werken aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Ook in dit duurzame verpleeghuis gaat RAI een vaste plek krijgen in het zorgproces. Dus ook hier duurzaam werken met RAI! Wat heeft RAI nu met duurzaamheid te maken? Heel veel!

Juiste indicatie. 

Met RAI stel je de juiste indicatie. Samen met de cliënt bespreek je wat je als zorgverlener doet, wat de naasten blijven doen en het netwerk eromheen. De zorg neemt niet alles (meer) over. 

Preventief werken.

Met RAI kun je preventief werken. Je kunt ziekenhuisopnames voorkomen bij kwetsbare ouderen. Je ziet mogelijke problemen veel eerder aankomen en kun je het tij op tijd keren door de juiste interventies en ondersteuning in te zetten. De cliënt zo lang mogelijk thuis laten wonen is het streven.

RAI berekent het risico op het ontstaan van decubitus. Als je weet dat er een matig tot hoog risico bestaat, kun je er op tijd voor zorgen dat er geen decubitus ontstaat. Allereerst is dit uiteraard voor de cliënt heel prettig. Daarnaast zetten we minder wondmaterialen en medicatie in. Ook zet je hierdoor minder vaak een wondverpleegkundige in en scheelt het werk voor het zorgpersoneel. 

Weg met losse lijstjes!

Verder betekent het werken met RAI het schrappen van alle andere losse risicolijstjes. In RAI worden alle risico’s berekend. En evalueer je dit minimaal elk half jaar. Geen aparte losstaande inventarisaties, maar samengevoegd inzicht, door algoritmen ondersteund en planmatig geëvalueerd.

Wil je meer weten over RAI en wat het zou kunnen betekenen voor jouw organisatie? Neem dan contact op.

Interessant artikel? Deel op: